Wat is Tyvek?

Tyvek is een synthetisch materiaal dat bestaat uit vezels van HDPE (hoge-dichtheid-polyetheen). Het materiaal werd door het bedrijf DuPont ontwikkeld en als handelsmerk geregistreerd. Het bestaat uit willekeurig georiënteerde en thermisch gefixeerde vezels van zuivere HDPE. Tyvek lijkt op papier en is gewoon te beschrijven en bedrukken, maar scheurt niet en is vloeistofdicht en waterdampdoorlatend. Het materiaal is knipbaar en snijdbaar. Tyvek wordt toegepast als papiervervanger bij onder andere hedendaagse, waterbestendige planafdruk, Enveloppen en polsbandjes voor popfestivals, plantlabels, ook als basismateriaal voor wegwerpoveralls ("witte pakken"), ook als bekleding van afscherming en isolatiemateriaal voor gebouwen. Moderne drukkerijen bieden quasi alle drukwerk aan op dit weers- en verouderingsbestendige product. Tyvek wordt ook gebruikt in medische verpakkingen. Tyvek wordt dan voorzien van een coating die ervoor zorgt dat het hecht aan het andere materiaal. Dit kunnen zowel blisters (doordrukstrips) zijn, als ook andere folies of films. De coating gaat pas werken als die verhit wordt. De materialen worden dus aan elkaar gelast.

Bekend van NIX18

De Tyvek polsbandjes zijn het meest bekend en het meest geschikt om te gebruiken als 18+ leeftijdsbandjes, alcoholbandjes (NIX18) of voor toegangscontrole bij een evenement of festival. Voor uw bedrijf of organisatie zijn ze zeer interessant, omdat ze kunnen bedrukt worden met uw logo of bedrijfsnaam. De polsbandjes zijn gemakkelijk aan te brengen. Ideaal dus als toegangscontrole voor uw festiviteiten.

Tyvek polsbandjes zijn goedkoop

Als u wat rondkijkt, zal u gauw merken dat deze inkombandjes qua prijs en kwaliteit bij de goedkope armbandjes horen. In vergelijking met siliconen polsbandjes, plastic of textiel polsbandjes is de rekening snel gemaakt. Maar het is niet omdat deze bandjes bij de goedkopere polsbandjes horen, dat ze daarom niet minder stijlvol of spectaculair zijn. De polsbandjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. U kan ze voorzien van een opvallend logo, opdruk of uw bedrijfsnaam. Het bandje voelt aan als papier, maar is eigenlijk gemaakt van een soort plastic en daardoor zeer sterk. Het tyvek bandje kan enkel met een schaar verwijderd worden.

Afmeting tyvek polsbandjes

De bandjes zijn verkrijgbaar in twee breedtes. De meest populaire zijn die met een breedte van 19 mm. Daarnaast zijn er bij de armbandjes ook afmetingen van 25 mm voorradig. Deze laatste bandjes zijn groter, maar dan ook beter om reclame op te bedrukken. U kan zo uw logo en merknaam meer zichtbaar tonen. Door de plakstrip is de tyvek polsband te verstellen naar iedere maat pols en dus geschikt voor zowel volwassen en kinderen. U heeft geen omkijken hiernaar, lekker makkelijk!

Onbedrukt en bedrukte tyvek armbandjes

Bij Promofit kan u uw polsbandjes laten bedrukken. Uiteraard is de optie onbedrukt de goedkoopste. Maar bedrukte bandjes zijn hip! Door de opdruk van uw firma of logo zorgt u voor extra reclame. Promotionele giften zijn een zeer effectieve vorm van reclame. De bedrukking is steeds in het zwart. Er is een ruim gamma met veel verschillende en opvallende kleuren beschikbaar in deze polsbandjes. U kan deze allemaal laten drukken. Door de zwarte inkt is de bedrukking zeer goed leesbaar, zeker ook op de gekleurde bandjes.

Onbedrukte tyvek polsbandjes kunnen wij uit voorraad leveren in diverse kleuren. U heeft deze dus al de volgende dag in huis. Neem zeker ook eens een kijkje bij onze spoedartikelen voor meer promotie artikelen die wij razendsnel kunnen leveren.

Tyvek polsbandjes bestellen

Als u Tyvek polsbandjes wil bestellen bent u bij Promofit aan het juiste adres. Wij zorgen daarbij ook nog voor een snelle levering, voor zowel grote als kleine oplages. Bij elk artikel kan u de gemiddelde levertijd terugvinden. Heeft u tyvek polsbandjes graag sneller, neem dan gerust contact op met ons. Hierbij zetten we nog eens de voordelen van de polsbandjes op een rijtje:
 • goedkoop
 • onscheurbaar
 • perfect te bedrukken
 • snel leverbaar
 • zeer gebruiksvriendelijk op evenementen
 • geen misbruik mogelijk
 • 100% recyclebaar
 • dmv plakstrip is de tyvek band verstelbaar en geschikt voor elke pols
 • kunnen gepersonaliseerd worden
 • opdruk van eigen logo is mogelijk
 • beschikbaar in verschillende kleuren
 • beschikbaar in twee breedtes
De tyvek polsbandjes zijn zeer handig als toegangscontrole voor uw evenementen, maar doet tevens dienst als souvenir. Laat ze daarom vandaag nog bedrukken.